Tilbehør / Glas

Glas

Sikkerhedsglas:

  

Der kan på ordrebekræftelse og faktura være påført sikkerhedsglas af forskellig art og typer.
Hvis der eksempelvis står 6,38mm lamineret på ordrebekræftelse / faktura, er dette en generel betegnelse for en glastype, som bliver leveret fra forskellige leverandører og dermed også forskellige produktnavne.
Eksempelvis hedder denne glastype hos Pilkington 6,4 mm Optilam og hos Scanglas 33,1 sgg Stadip.
 
Produktdatablade fra disse to leverandører, kan hentes her i PDF.
 
Der henvises også til :

www.scanglas.dk

www.pilkington.dk

Hærdet Glas:

Hærdet glas er fremstillet ved hjælp af en varmeproces, hvor glasset opvarmes til 650-700 grader Celsius og derefter nedkøles hurtigt. Ved hjælp af denne proces bliver glasset ca. 5 gange stærkere end  glas, som ikke er hærdet.

Hærdningsprocessen har også indflydelse på brudmønstret. Når glasset smadres, sker det i bittesmå, ufarlige stykker, og dermed mindskes risikoen for alvorlige skæreskader.

Normalt forsynes alle hærdede glas med et stempel, da det ikke umiddelbart er til at se, om glasset er hærdet eller ej. SGG SECURIT® opfylder kravene i den højeste klasse for personsikkerhed.

Alt fastmonteret hærdet glas, som indgår i dansk byggeri, skal være CE-mærket. Glas, som ikke er synligt og vedvarende CE-mærket, må ikke forhandles eller monteres i Europa.

SGG SECURIT® er ikke et færdigt glas men derimod en måde, hvorpå glasset kan bearbejdes, og det betyder, at mange forskellige glastyper kan anvendes.

De mest almindelige tykkelser er 4, 6, 8, 10 og 12 mm. De maksimale dimensioner afhænger af glassets tykkelse. Hærdning af en bredde på over 2400 mm kan foretages af andre selskaber i Saint-Gobain. Den minimale dimension er: 100 x 150 mm med et min. diagonalmål på 290 mm.

Kun før hærdningen kan glasset bearbejdes, f.eks. kan der bores huller i glasset, kantslibes, silketrykkes mm. Glasset skal være kantbearbejdet, hvis man skal kunne hærde det. 

Hærdet glas kan ikke bearbejdes. Håndtag og lignende kan limes fast på glasset.
 
Glas til branddøre:

I brandsikringsøjemed findes forskellige klassificeringer af brandhæmmende byggematerialer. Glas beskrives i EN 1364 og oplyser om hvilke modstands evner glasset skal kunne indfri for at kategorisere dem i følgende klasser:

Brandklasse E = integritet
For at opfylde E-klassifikationen skal ramme og glas beskytte mod røg- og flammespredning i henholdsvis 30 eller 60 minutter.

Brandklasse EW = integritet og strålingsreduktion.
For at opfylde EW-klassifikationen skal ramme og glas beskytte mod røg- og flammespredning samt ydermere reducere varmestrålingen markant i henholdsvis 30 eller 60 minutter.

Brandklasse EI = integritet og isolering.
For at opfylde EI-klassifikationen skal ramme og glas beskytte mod røg-, flammespredning samt varmestråling i henholdsvis 30, 60, 90 eller 120 minutter.

Igen skal det nævnes, at glasset kun er en del af vinduet, hvorfor der altid skal tages højde for den korrekte rammekonstruktionen og montering en af glasset, som er yderst vigtigt.
Trehøje Døre A/S  | Tlf.: 96926000 | trehoeje@trehoeje.dk